Marokkolainen kasvistagine, seesam- naanleipää ja tomaattiraita
2
Henkeä
30 min

Marokkolainen kasvistagine, seesam- naanleipää ja tomaattiraita

Raaka-aineet

1 kpl Vegyu 400g Marokkolainen Kasvistagine

Naanleipä:

1 dl maustamatonta jogurttia

0,5 dl vettä

15 g hiivaa

0,5 tl suolaa

1 tl sokeria

1 rkl seesamiöljyä

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl (mustia) seesaminsiemeniä

25 g voita sulatettuna

Raitakastike:

2 dl maustamatonta jogurttia

1 kpl tomaatti

1 kpl punasipuli

1 rkl mintunlehtiä

1 rkl korianterinlehtiä

0,5 tl suolaa

0,5 tl sokeria

0,5 tl juustokuminaa

(Lisäksi keitettyä riisiä)

Näin se hoituu

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita pelti uuniin kuumenemaan uuniin. Sekoita jogurtti ja vesi kattilassa ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää vehnäjauhot ja seesaminsiemenet nopeasti sekoittamalla.
Kauli taikinasta noin 5 mm:n paksuisia soikioita ja paista niitä uunissa kuumalla pellillä leivinpaperin päällä noin 5 minuuttia. Voitele leivät voisulalla.

Halkaise tomaatti, poista siemenet ja neste ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli. Huuhtele se kylmällä vedellä ja kuivaa. Hienonna yrtit.
Sekoita kaikki raitakastikkeen ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Kuumenna kasvitagine kattilassa tai mikrossa. Tarjoile naanleivän ja raitakastikkeen kanssa. Voit tarjoilla lisäkkeenä myös keitettyä riisiä.

Näillä tuotteilla onnistut