Brunssimunakas
2
Henkeä
30 min

Brunssimunakas

Raaka-aineet

1 kpl Vegyu 300g Feta-pinaatti Uunimunakas

Salsa

3 kpl tomaattia

0,5 kpl punasipuli

1,5 dl basilikanlehtiä

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

Hollandaisekastike:

100 g voita

2 kpl kananmunaa

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

1 rkl sitruunamehua

Näin se hoituu

Leikkaa tomaatti ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilika. Sekoita salsan ainekset keskenään.

Laita munakas kuumenemaan 175-asteideen uuniin, ja valmista sillä aikaa kastike.

Kuumenna voi kattilassa tai mikrossa kiehuvaksi. Älä anna ruskistua. Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon tai muuhun korkeaan astiaan. Anna sauvasekoittimen käydä, ja kaada kuumaa voita ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Jätä kattilan pohjalle jäävä valkoinen hera kaatamatta. Lisää valmiiseen, paksuun kastikkeeseen suola, pippuri ja sitruunanmehu sekoittaen edelleen täydellä teholla. Tarjoile kastike mahdollisimman pian.

Näillä tuotteilla onnistut